БСП депутатът Т. Ерменков, вбесен от загубата на любимия ЦСКА от „Лудогорец“, захапа най-добрия петрички рефер Ив. Стоянов: На международната арена съдии като Сватбата нямат място!

Депутатът от БСП Таско Ерменков срази с критична констатация най-известния рефер от Петрич Ивайло Стоянов, носещ прякора Сватбата. До нея той стигна след разбор на фиаското, което българският шампион „Лудогорец“ на бизнесмена Кирил Домусчиев претърпя в Израел срещу „Апоел“ в Шампионската лига с 0:2. Ето и какво написа Ерменков на личната си страница във Фейсбук:
„Изненадващо „Апоел“ победи „Лудогорец“ Дали?
Като фен от десетки години на ЦСКА ми е болно, че отборът ми игра безидейно срещу „Лудогорец“. Вярно е, че бяха амбицирани, но това не стига. В същото време не разбрах и съдията в неговите опити да подпре не по-добрия „Лудогорец“. Нима не е ясно, че на международната арена съдии като Сватбата нямат място, а днешният резултат с „Апоел“ е следствие на съдийския слугинаж у нас? Нима някой се съмнява, че когато мачовете са предрешени, националният ни отбор няма шанс? Дали пък да не предложим служебно „Лудогорец“ за шампион в началото на първенството, а останалите отбори да играят от второ място нататък, но ЧЕСТНО? Може и да има футбол у нас тогава…“.
Явно загубата на любимия на Ерменков ЦСКА от „Лудогорец“ е превърнала петричанина в изкупителна жертва на правилото: Когато бием, заслугата е на футболистите, когато падаме – на съдията!
Ивайло Стоянов е роден на 28.03.1981 г. в Петрич. С футбол се занимава още от дете в ДЮШ на „Беласица“ до 20-годишна възраст. Минава за един от големите таланти на петричкия футбол, но спира със състезателната дейност и се отдава на съдийството. Първата му среща на това поприще е на 21 г. като арбитър в мачове между детски отбори. Талантът му е забелязан от елитния футболен съдия Георги Камишев, който му подава ръка, и само за три години вече ръководи срещи в „Б“ професионална група. Дебютът му през 2007 г. като съдия в „А“ група е на мача „Родопа“ (Смолян) – „Черноморец“ (Бургас). Той е забелязан и от отговорните длъжностни лица от СК на БФС, които му се доверяват да ръководи големите мачове между ЦСКА, „Левски“, „Лудогорец“… След като топреферът Антон Генов поради навършване на пределна възраст излиза от листата на международните съдии, неговото място заема Ивайло Стоянов.
Името на Стоянов нашумя и извън футбола преди няколко години, когато достигна с приятелката си Фотка Андонова до финала на „Моята голяма телевизионна сватба“ в „Шоуто на Слави“. Оттам е и прякорът му Сватбата. Впоследствие Стоянов и Фотка се ожениха, а сватбата им се превърна в светско събитие №1 в Петрич за годината. Булката и младоженецът се придвижиха с 10-метрова лимузина до ритуалната зала и черквата, където се венчаха. 300 гости се изсипаха на тържеството, като сред тях бяха Слави Трифонов и Евгени Димитров-Маестрото.
ИВАН ПЕТРОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *