Българин е прегазен от няколко автомобила в графство Корнуол, Англия

Полицията в Корнуол, Англия, съобщава, че мъж, убит при катастрофа във вторник от България. Семейството му е информирано.

Полиция смята, че човекът е пътувал и във ван „Ситроен“ по протежение на път в Девън. Служители от звеното за разследване на сериозни катастрофивсе още разследват как е стигнал до пътя и е ударен от няколко автомобила.

Неговата смърт към момента не се третира като подозрителна, съобщава news.bg.

„Полицейското разследване показва, че мъжът е от България и е пътувал до Великобритания, за да започне работа. Членовете на семейството в България са наясно с инцидента и ще помогнат на полицията с официалния процес на идентификация, очаква се този процес да отнеме няколко седмици“, коментира говорител на местната полиция.

Инцидентът е станал близо до Кулъмптън, недалеч от границата Девън-Съмърсет, във вторник, 13 февруари сутринта.

„Пътят е затворен за около осем часа, докато офицери от Exeter CID и екипи на пътна полиция извършват пълен и задълбочен оглед от страна на няколко агенции. Пълният оглед на местопроизшествието е завършен и разследването продължава“, се съобщава в изявление на полицията в Девън и Корнуол в сряда, 14 февруари.

Жертвата е ударена от няколко превозни средства на юг от М5 между кръстовища 28 и 29. Полицията е извикана около 6 и 40 часа сутринта.

При операция на органите на реда в Корнуол е разкрита ферма, в която са работили като „бели роби“ около 200 имигранти от България, Румъния, Полша и Литва. До момента не е получен отговор.

„Това със сигурност е една от най-големите операции, в които сме участвали“, цитира тогава британските власти „Ройтерс“.

На 9 февруари стана ясно, че няма български граждани нито сред имигрантите, работили като „бели роби“, нито сред работодателите във фермата в Корнуол, съобщиха от българското посолство в Лондон. Те се позоваха на официален отговор от полицейската служба на Девън и Корнуол и Службата за контрол на трудовото посредничество и трудовата експлоатация /GLAA/.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *