Българин спаси давещо се бебе в Турция, обявиха го за герой

Българинът Мирослав Тодоров бе обявен за герой в Турция, след като спаси живота на 18-месечния Мустафа, паднал с бебешката количка в басейн. Инцидентът станал на 8 октомври в турския град Елазъ, съобщи в. Elazığ Haber.

18-месечният Мустафа бил изведен с бебешката си количка на двора на жилищна кооперация от леля си. Жената обаче оставила детето, за да отиде да си измие ръцете. В този момент количката, която най-вероятно не била застопорена със спирачката, започнала да се движи и паднала с бебето в басейна.

Българинът Мирослав Тодоров, който работи в електроцентрала в град Елазъ и живее на третия етаж на кооперацията, вижда всичко и се втурва да помогне.

„Бях на терасата, разговарях по телефона. Видях как детето пада в басейна, в началото не повярвах. Затичах се надолу по стълбите – падах, ставах, падах, ставах, но стигнах до басейна. Скочих вътре и извадих детето“, разказва Тодоров.

Веднага на място пристига медицински екип. Лекарите се борят неистово за живота на Мустафа, чието сърце спира на два пъти. Близо 40 минути медиците реанимират момченцето, което е транспортирано в критично състояние в близката болница. Там лекарите успяват да го стабилизират и са категорични, че само бързата реакция на българина е спасила живота на Мустафа.

Момченцето все още е в болница и се възстановява, но лекарите ще го изпишат до няколко дни.

Медиите в южната ни съседка и родителите на 18-месечното момченце обявиха Мирослав Тодоров за герой.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *