България рухна в решаващия сблъсък с Аржентина

Българският национален отбор по волейбол загуби с 1:3 решаващия сблъсък с Аржентина в груповата фаза на Световната лига. “Трикольорите” се нуждаеха от каквато и да е победа, за да завършат в първите 6 на крайното класиране, но не се справиха с тази задача и няма да играят във финалита в Куритиба, Бразилия, съобщава „Спортал“.

Възпитаниците на Пламен Константинов изглеждаха нервни и притеснени в този двубой, докато домакините играеха освободено, тъй като мачът бе без никакво значение за тях. Именно това като че ли се оказа решаващо и “гаучосите” ни нанесоха неприятно поражение, което сложи край на участието ни в турнира.

Срещата започна с равностойна игра и размяна на точки в началото, като при първото техническо прекъсване Аржентина имаше лека преднина от 8:6. Постепенно обаче домакините наложиха своето темпо и започнаха да трупат преднина, като с добър сервис и две блокади резултатът набъбна на 13:8 в тяхна полза.

В средата на гейма имаше леко събуждане в нашите редици и съумяхме да намалим изоставането си на две точки – 12:14, но това бе твърде за кратко. Аржентина отново дръпна в резултата на второто прекъсване за 16:12, а след това домакините продължиха да ни натискат и със страхотна защита и блокади успяха да сломят съпротивата ни с категорично спечелен гейм с 25:16.

Вторият гейм отново започна равностойно и след едно страхотно спасяване на Ники Пенчев, последвано от добра атака на брат му Розалин, нашите за пръв път поведоха със 7:6. След това пропуснахме да вземем преднина от две точки след неуспешна контра на Соколов, но все пак на техническото прекъсване водехме с 8:7.

В средата на гейма обаче отново играта ни се разстрои. “Гаучосите” правеха страхотни спасявания в защита, с които разколебаха нашите нападатели и при второто прекъсване резултатът вече бе 16:12 за домакините.

Един добър сервис на Ники Николов и бърза реакция на мрежата на Йосифов помогнаха да намалим разликата на 15:17, а след това блокада на Розалин Пенчев дори стопи изоставането ни на 1 точка за 17:18. Това обаче бе последното хубаво нещо от нашите играчи до края на гейма, докато “гаучосите” на два пъти ни хванаха на блок и в крайна сметка затвориха и втория гейм с воя полза с 25:21.

Третият гейм започна много добре за нашия отбор, който след няколко добри сервиса на Розалин Пенчев успя да поведе с 6:2. Вместо да поддържат и увеличават тази преднина, “трикольрите” за пореден път се разконцентрираха и допуснаха 5 поредни точки за съперника за 6:7.

След това двата тима продължиха размяна на точки, като ту Аржентина взимаше лека преднина, ту пък нашите успяваха да обърнат нещата. Така при второто техническо прекъсване резултатът бе 16:15 за домакините.

Интригата продължи и след това, като след ас на Виктор Йосифов поведохме със 17:16, но “гаучосите” поддържаха напрежението и дори в един момен успяха да излязат напред в резултата. За щастие след едно дълго разиграване българите спечелиха много ценна точка за 23:22. Аржентинците направиха няколко невероятни спасявания в защита, но все пак Тодор Скримов намери пролука и ни донесе точката. Последва страхотен блок на Йосифов за 24:22, а нашите не изпуснаха тази преднина и затвориха гейма с 25:23.

В четвъртия гейм успяхме да поведем с 8:7 на първото прекъсване, но след три страхотни сервиса на Де Чеко се стигна до обрат и 11:8 в полза на домакините. След това успяхме да намалим изоставането си до 13:16 на втората техническа пауза, но Аржентина с поредица от блестящи спасявания в защита тотално отказваше нашите нападатели и разликата отново набъбна на 20:15. До края българите така и не намериха нито психически, нито физически сили да обърнат нещата в своя полза, а “гаучосите” триумфираха с 25:19.

След тази загуба България завършва на 9-ото място в крайното класиране на Световната лига с 4 победи и 5 загуби и 10 спечелени точки. Аржентина пък приключва участието си в турнира на 10-ото място с 3 победи и 6 поражения. Два от успехите на “гаучосите” обаче бяха над нашия тим.

АРЖЕНТИНА – БЪЛГАРИЯ 3:1 (25:16, 25:21, 23:25, 25:19)

АРЖЕНТИНА: Лучано Де Чеко, Мартин Рамос, Алехандро Торо, Кристиан Поглажен, Себастиан Соле, Пабло Крер – Алексис Гонсалес-либеро
Старши треньор: ХУЛИО ВЕЛАСКО

БЪЛГАРИЯ: Георги Братоев, Цветан Соколов, Николай Пенчев, Розалин Пенчев, Николай Николов, Виктор Йосифов – Теодоро Салпаров-либеро
Старши треньор: ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *