Българи в сърцето на международна престъпна организация

ГДБОП и  Бригадата за борба с банковите фалшификации към Националната банка в Испания разбиха организирана престъпна група за разпространение на фалшиви евро на територията на ЕС.

Операцията е осъществена на 21 август на територията на двете страни с подкрепата на Европол и Евроджъст.

Задържани са 15 души – девет в Испания и шест в България.

Всеки един от участниците в групата, действала на българска територията, имал конкретна роля в нея. Първоначално, на 21 август, на Аерогара София, при опит да изнесе от страната фалшиви банкноти на стойност 20 000 евро е задържан К.Н. на 46 г. – осъждан за обсебване и притежание на незаконно оръжие.

престъпна група за фалшиви евро
 

Впоследствие, в столицата и в Пазарджик, са задържани други членове на организираната престъпна група – А.Т., на 43 г., К.П. на 49 г., П.Т. на 49 г.,, П.Т. на 46 г., и И.Г. на 58 г.. Друг от участниците е обявен за общодържавно издирване.

По случая се води следствено дело под наблюдението на Специализираната прокуратура. На А.Т. е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

престъпна група за фалшиви евро
 

С постановление на прокурор на К.Н. е наложена 72-часова мярка за неотклонение. Днес, 24 август, Специализираният наказателен съд му наложи постоянна мярка „задържане под стража“, повдигнато му е обвинение по чл. 321, ал. 3, т. 2, вр. ал. 2, чл. 244, ал. 2, вр. чл. 243, ал. 1 от НК.

Действията по разследването продължават.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *