Българската ракета като лъв на корта! Гришо – Фонини 6:3

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров играе в момента с италианеца Фабио Фонини в полуфинален мач на турнира в Стокхолм. Водачът в схемата Димитров има 3 победи от 5 мача срещу поставения под номер 6 италианец, който вчера изигра тежък трисетов мач с американеца Джак Сок.

В другия полуфинал миналогодишният шампион Хуан Мартин Дел Потро, поставен под №4, се изправя срещу испанския ветеран Фернандо Вердаско.

ПЪРВИ СЕТ

Григор взе за нула време откриващото си подаване в мача, но във второто бе притиснат от съперника си. Фонини успя да си извоюва две точки за пробив, като си заслужи втората с изключителен бекхенд-уинър по правата. Димитров обаче издържа, отрази точките за пробив, устоя на натиска и се пребори за гейма, повеждайки с 2:1 в резултата.

В четвъртия гейм Фонини изостана с 0:40 на свой сервис и Григор се възползва от ситуацията. Италианецът отрази първия брейкпойнт, но след удар на Фонини в мрежата при 15:40 геймът приключи с първия пробив в двубоя. Димитров затвърди пробива с лекота и авансът му стана 4:1, а след края на петия гейм Фонини взе медицнски таймаут, тъй като изпитваше някакви физически проблеми.

След подновяването на играта Григор спечели без проблеми двата гейма, в които разполагаше с началния удар до края на сета и взе първия сет с 6:3, пише спортал. Първата точка в деветия гейм се превърна в шедьовър, като двамата направиха изумително разиграване, завършило с перфектно бекхенд воле над глава на Григор.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *