Б. Борисов подписа заповедта за назначение на Ал. Манолев като зам. министър на икономиката

Премиерът Бойко Борисов подписа заповеди за назначаването на 10 заместник-министри в общо 7 министерства, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

В министерството на труда и социалната политика зам.-министри стават Зорница Русинова и Росица Димитрова.

Русинова беше социален министър до януари 2017 г. Димитрова е директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” във Велико Търново.

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството са назначени Деница Николова, която от ноември 2014 г. до януари 2017 г. заемаше същия пост, както и Малина Крумова – вицепремиер по еврофондовете в последния служебен кабинет.

В Министерството на околната среда и водите са назначени Атанаска Николова, заемала същия пост от август 2014 г. до декември 2016 г., както и народният представител от 40-ото Народно събрание Николай Кънчев.

В Министерството на транспорта е назначен Велик Занчев, който от 2014 г. до момента е председател на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ” ЕАД.

Александър Манолев става зам.-министър на икономиката, а Жечо Станков на енергетиката. Манолев е бил зам.-министър на туризма в периода 2015 – 2016 г. Жечо Станков е бил зам.-министър на енергетиката в периода 2015 г. – януари 2017 г.

Зам.-министър в Министерството на младежта и спорта става Ваня Колева, която в периода 2014 г. – януари 2017 г. е била парламентарен секретар на ведомството.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *