Важно за родителите в Благоевград! Ето какво реши местният парламент за приема в детските градини

Общинските съветници в Благоевград приеха предложението на кмета д-р Атанас Камбитов за сформиране на първа и втора възрастови групи в общинските детски градини с по-голям брой деца от определения в нормативните документи, но не повече от 28. Целта е родителите да бъдат улеснени и да бъде удовлетворено желанието им за посещение на конкретно детско заведение. Към момента на територията на община Благоевград има 13 детски градини с 26 първи групи.

Анализи сочат, че в последната година се наблюдава тенденция за завръщане на млади семейства от чужбина с деца, подлежащи на задължителна предучилищна подготовка. Към настоящия момент в детските градини на община Благоевград няма свободни места за прием, а в същото време има подадени молби от родители. По тази причина беше прието предложението сформиране на трета и четвърта възрастови групи в общинските детски градини с по-голям брой деца от определения в нормативните документи, но не повече 30. С направените промени се цели да не бъде допуснато да остават деца извън детските заведения.

По време на редовно заседание на Общински съвет – Благоевград бе приета и актуализиран списък със средищните училища в община Благоевград за 2017/2018 година. На територията на община Благоевград6 училища отговарят на изискванията и ще приемат 258 ученици от малките населени места.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *