ВАС реши окончателно! Община Благоевград започва благоустрояването на стопираните по проект улици

Върховен административен съд се произнесе окончателно по спора за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Благоустрояване на IV микрорайон, включително рехабилитация и реконструкция на улици, енергоспестяващо осветление и озеленяване  района на ул. Ветрен до ЮЗУ „Неофит Рилски“, Благоустрояване на улица „Марица“ в участъка от бул. Димитър Солунски до ул. „Иван Михайлов“ и Изграждане  на велосипедна алея, свързваща бул. „Димитър Солунски“, ул. „Даме Груев“, бул. „Васил Левски“, бул. Св. Св. Кирил и Методий“ (до хотел Ален мак и от ул. „Марица“  до ул. „Иван Михайлов“ . След съдебни спорове, продължили над 1,6 год, решението на ВАС, с номер на дело 14791/2017, е в полза на Община Благоевград.

Благодарение на усилията на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, на практика предстои да бъде решен проблем, стоящ пред живеещите в квартала от десетки години. Общо шест улици, които в момента са на земна основа ще бъдат благоустроени. Това са „Ветрен“, „Роден край“, „Руен“, „Независимост“, „Съединение“, „Черно море“.  Освен, че ще бъде извършена рехабилитация и реконструкция, изграждане на водопровод и канализация, на място ще бъде поставено енергоспестяващо осветление и ще бъде направено озеленяване.

За извършване на ремонтните дейности вече има избран изпълнител. Очаква се до дни да бъде сключен договор за СМР и дейностите да стартират.

Общата сума на СМР е 8389 522.63 с ДДС, от които 6 691 831, 96 лева са отпуснати по ОП „Региони в растеж“. МРРБ пък финансира дейностите с 1 697 690,68 лева.

Благоустрояване на улиците в IV микрорайон са част от проект „Благоустрояване на градската среда“ по ОПРР.

Проектът цели подобряване на жизнената и работна среда на жителите и гостите на Благоевград, създаване на достъпна, безопасна и уютна градска среда. Не на последно място, реализирането на проекта ще допринесе за постигане на екологичен комфорт и стандарти, отговарящи на съвременните изисквания за развитие на европейските градове.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *