Вече е факт! Поредна промяна във Facebook Messenger – има нови функции от днес

Иновациите във Facebook не спират и като че ли всеки ден ставаме свидетели на нещо ново от Марк Зукърбърг и неговия екип от разработчици. Само преди няколко дни от копанията обявиха, че смятат да променят дизайна на коментарите, а после стана ясно, че в апликацията Facebook Messenger ще бъдат добавени още две функции – Reactions и Mentions. И това вече е факт. От днес.

Вече Message Reactions позволява да изразите мнението си към дадено съобщение със специфична емотикона. Можете да избирате между Love, Smile, Wow, Sad, Angry Yes и No символи. За да ги използвате, трябва да кликнете продължително върху съобщението, към което искате да ги добавите, съобщава PhoneArena, цитирана от Trafficnews.

В долният ляв ъгъл ще виждате как другите хора са отговорили на публикацията и колко от тях са използвали същата емотикона като вас. Facebook Messengеr ще показва анимация, когато събеседника ви е отговорил на съобщението, което сте изпратили. Ако приложението не е отворено ще получите нотификация на дисплея, която показва с каква емотикона са ви отговорили. Меssage Reactions може да се използва в групови чатове, но също във всяко друго съобщениe, включително видео клипове, GIF файлове и стикери.

Функцията Mentions е създадена с идеята да ни информира всеки път, когато името ни е споменато в дадено съобщение. Ако искате да уведомите приятел, че го коментирате в чата, трябва да въведете „@“ и да изберете името му от списъка с контакти. Предвидена е опция да проверите дали не сте сбъркали името и съответно да го редактирате. След като пратите своето съобщение, човекът, който сте споменали в него, ще получи нотификация, от която ще може да прочете текста.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *