Вижте снимки от изпепелената дискотека „The Face” в Разлог

Пожар изпепели единствената дискотека в  Разлог – „The Face”, собственост на местния бизнесмен Георги Калоянов. Пожарът е унищожил напълно цялата дискотека – мебели, черна и бяла техника, елинсталация. Не е ясно кога точно е избухнал огънят. Пламъците лумнали от вътрешната страна на заведението, но заради  изолираните прозорци и плътните врати той не е забелязан. Едва на сутринта случайни минувачи видели да излиза черен дим през вратите на заведението.

Сигналът е подаден в 07:22 часа. Незабавно на място пристигнал екип огнеборци от РСПБЗН – Разлог, който потушил пожара, но вътре всичко вече е било унищожено. На място беше и собственикът Георги Калоянов, който отказа да коментира, но сподели, че за вчера е било обявено официалното откриване на дискотеката, поканен е бил и гост-изпълнител.

На този етап причината за пожара все още не е напълно ясна. При огледа вчера следователите към РУП – Разлог не са открили следи от умишлен палеж, въпреки че и тази версия не се отхвърля напълно. Не се изключват и версиите за късо съединение или забравен включен електроуред вътре в дискотеката.

Щетите за собственика са огромни, възлизат на хиляди левове. Местни споделиха, че дискотеката е била затворена от няколко месеца. Направен й бил ремонт, а младежите в Разлог очаквали с нетърпение отварянето й, тъй като на територията на града няма друга дискотека.

Само преди месец по идентичен начин изгоря и ресторант „Софра“, стопанисван  от сина на бившия заместник областен управител, сега общински съветник в ОбС – Банско и БСП лидер, Костадин Дурчов – Иван. Пожарът  отново лумна дни преди обектът да бъде отворен след основен ремонт. Ресторантът се намира точно на гърба на изгорялата дискотека и също бе унищожен напълно. Пожарът в него също не бе забелязан и дори не бе подаван сигнал в местната пожарна служба. Огънят тръгнал от вътрешната страна, но поради изчерпване на кислорода сам изгаснал.

През последните две години и към момента изгорялата дискотека „The Face” беше единствената в Разлог. През 2015 година, ден след Коледа, пожар унищожи другото нощно заведение в града „The Zone”, което се стопанисваше от  финалиста от първото издание на „Сървайвър“ Ахмед Шуганов от Якоруда и асистента по английски език във Филологическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ Слав Астинов от Разлог. За пожара тогава веднага след огледа стана ясно, че е умишлен. Следователите към местното полицейско управление откриха в близост до аварийния изход бутилка, в която е имало запалителна течност.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *