Вицепремирът Каракачанов разкри дали ще има втори лифт на Банско

Лифт на Банско ще има, това заяви в „Годината“ по Дарик вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Нито Валери Симеонов, нито аз, нито който и да е от Патриотите е дошъл да папка, а пък известно е, че ние слушкаме. Казусът Банско ще бъде решен, защото това повелява нормалната логика, икономическата логика на държава, за да се развива туризмът, а не да се стопира, защото едни измислени герои, които са си намерили много добро препитание, усвоявайки всевъзможни чуждестранни фондове, да се прехранват с това да спират или да забавят икономическите проекти за развитие на България“, така коментира Каракачанов темата за това, че на 28 декември се очаква Валери Симеонов да обяви решението си, както сам той посочи, дали ще остане да „слушка и папка“, при положение че няма да мине промяната на концесията за Банско, пише Пик.

По думите му една част от екологичните организации непрекъснато се опитват да пречат и да забавят икономическите проекти за развитие на България.

„Кажете ми един голям проект, в който тези хора не са се опитали да попречат? По един от проектите заявиха, чеса видели черен щъркел и проектът трябва да спре, защото това е много ценно. По друг проект бяха видели бялата лястовица. При трети проект бяха намерили крастав гущер. Айде стига с този рекет! Истината е проста. Няма да цитирам по памет колко са пистите и лифтовете в държава, като Австрия, която териториално е по-малка от България. Или пък Словения, която е на една четвърт от България. Андора също – там има два пъти повече писти и лифтове, отколкото в цялата държава България. Кажете ми къде е логиката да се стопира икономическото развитие“, допълни той.

Според него и останалите министри мислят по същия начин.

„На 28 декември ще настояваме да се вземе решение по въпроса. Минимумът, който може да се случи, е приемането на плана за управление. Лифт на Банско ще има“, каза още министър Каракачанов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *