Влюбена двойка гурбетчии превърнаха „Вароша“ в терен за красива сватба в стил „Българи от старо време“

Благоевградчанин и избраницата му се върнаха от Германия в родината, за да си кажат „да“ в стила на старите български сватби. С идеята да изпипат тържеството си до последния детайл в духа на „българите от старо време“, Адриана Костадинова и Христо Кацарски доставиха на многобройните си гости емоции в двойна доза изживявания, които със сигурност няма да забравят.
Ицо и нежната Ади, която е от Добрич, спонтанно решили на сватбения си ден да бъдат не оковани във воали и папийонки, а в народни носии. Последвало сериозно ровене в интернет за старите български традиции и обичаи и там двамата се натъкнали на публикации за бабите от разложкото с. Бачево – непресъхващият извор на някогашните традиции, които представят по цялата страна начело с неуморната си лидерка Райна Самарджиева. Най-естественото нещо било да ги открият с молба да организират сватбата им в Благоевград, а за младите останало само да разпратят поканите до близките си с дрескод „народна носия“.
В терен за истинско шоу за благоевградчани се превърна дворът на Измирлиевата къща в Благоевград, откъдето младоженецът и родата му трябваше да „откраднат“ булката. Бачевските баби се оказаха труднопреодолима стена за напористия младоженец, който последователно се опита да ги подкупи с брашно, ориз и торбички с дребни монети, но накрая все пак трябваше да развърже по-сериозно кесията. След като двамата млади най-после се взеха, купонът продължи под ръководството на кумовете Таня и Крум Николови, и родителите на Ицо – Антоанета и Любомир Кацарски. Имаше часове наред хора и ръченици насред „Вароша“, граждански ритуал и светска почерпка на гостите.
Веднага след красивата сватба младите се готвят да се върнат в Германия, където Ади работи в сферата на туризма, а Ицо се занимава с логистика.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *