ВНИМАВАЙТЕ! Още един дядо от Благоевград падна в капана на мним полицай

В 01 РУ-Благоевград е получен сигнал от 84-годишен мъж от гр.Благоевград за това, че чрез телефонно обаждане от мъж, който се представил за полицейски служител, му е поискана парична сума под предлог, че съдейства за залавяне на телефонни измамници. Потърпевшият е ощетен с около 5 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

При провеждането на полицейски операции, органите на МВР разполагат със собствени средства и няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *