Военният министър: Избраните от България самолети „Грипен” ще бъдат спрени от производство

Избраният от България модел на самолета „Грипен” ще бъде спрян от производство. Това обяви в предаването „Тази сутрин” бившият военен министър Бойко Ноев.

По думите му решението е порочно, а такива самолети са произведени едва 250 в света, което говори за липсата на интерес от останалите страни да се въоръжават с тях.

Ноев твърди, че модернизацията на Военновъздушните сили (ВСС) и замислена порочно, защото е заложено купуването непрменно на новопроизведени машини. Той припомни, че президентът Румен Радев беше началник на ВСС и е задал критериите и формулата за избор на новите бойни самолети.

Според бившия военен министър Радев е бил в ярък конфликт на интереси, когато то взима решение за новите бойни самолети. Именно затова е много важно да се създаде временна анкетна комисия към парламента и най-заинтересован от това е президента, смята бившият военен министър.

Относно коментара на Радев, че Цветан Цветанов обвинява държавата Швеция в корупция Бойко Ноев каза: „Радев е напът да направи поредните политически гафове. Никой не е казал, че Швеция е корумпирана, но когато Швеция е давала на лизинг такива самолети, това е било свързано с корупционни скандали – в Чехия и Унгария, в Южна Африка”.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *