Газ и шокови гранати срещу протестиращи в Атина

Гръцката полиция използва сълзотворен газ срещу протестиращи пред сградата на парламента, където депутатите гласуваха нов пакет мерки за икономии, изисквани от международните кредитори на страната в замяна на нов транш от спасителните заеми, предаде Ройтерс.

Над 10 000 души участваха в като цяло мирен митинг пред парламента, когато група от стотина крайнолеви демонстранти започнаха да хвърлят запалителни бомби и камъни срещу полицията, която беше образувала кордон около парламента. Полицията отговори със сълзотворен газ и шокови гранати.

Голям брой трудещи се участваха и в 24-часова стачка в знак на протест срещу новите болезнени мерки, които предвиждат намаляване на семейните надбавки, правят по-трудно за профсъюзите да организират стачки и дават възможност за онлайн търгове с имоти на длъжници.

Междувременно гръцкият парламент одобри проектозакона за нови мерки за икономии, съдържащ фискални, енергийни и трудови реформи, изисквани от международните кредитори в замяна на отпускане на нов транш от спасителната помощ.

Проектът беше одобрен с мнозинство в 300-местния парламент, докато хиляди хора протестираха пред сградата на законодателния орган срещу болезнените мерки.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *