Главният експерт „Образование“ в община Петрич Ст. Точев се пенсионира, директорът на ІІІ ОУ Ц. Манчев заема поста

Директорът на Трето основно училище „Гоце Делчев” в Петрич Цонко Манчев сяда на овакантения пост главен експерт „Образование“ в Общинската администрация на мястото на Стоян Точев, който излиза в пенсия. Назначението ще стане факт с подписването на заповед от кмета Димитър Бръчков и от 1 юли Манчев ще е на новото си работно място. Цонко Манчев ще си пусне неплатен отпуск, който се надява да бъде приет.

Бившият директор на дирекция „Образование“ Йордан Златински поясни и функциите на специалиста по образование, който е ключов към дирекцията. „Той по принцип изпълнява много важни функции, свързани с образованието. От него ще се изисква изготвянето на всички нормативни уредби, свързани с броя на учениците по училища, както и транспортната схема, която докара изключителни главоболия на предишния специалист и настоящ директор на ПГИТ „Асен Златаров” инж. Светла Данаилова”, поясни ексдиректорът на дирекция „Образование” Й. Златински.

„Наясно съм с всички тези неща, смятам, че ще се справя. Да, приемам поста!”, категоричен бе вчера Цонко Манчев. Той смята да запази и поста си на синдикален лидер на учителите от КНСБ. „Според мен няма никаква пречка това да стане, защото по закон може двете длъжности да се съвместяват едновременно”, заяви той и допълни, че е убеден, че с новата си длъжност ще е в полза на учителското съсловие.

ВЕНКО СТЕФАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *