Гледат мярката за неотклонение на Лазар Влайков

Окръжният съд в Пазарджик гледа във вторник мярката за неотклонение на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който в петък бе освободен под домашен арест. Вчера в късния следобед Окръжната прокуратура протестира определението на районния съдия Красимир Лесенски.

Да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, настоява окръжният прокурор Васил Малинов, пише пик. В мотивите си той сочи, че има риск обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление, както и да повлияе на свидетели. Друг мотив е, че в миналото си обвиняемият има 6 досъдебни производства за телесни повреди и кражби.

Влайков бе задържан, след като на 31 август срещу 1 септември с личното му оръжие бе прострелян смъртоносно 47-годишен човек. Инцидентът стана на тържество в ресторанта на убития в село Виноградец. Партито било за рождения ден на 6-годишния племенник на Влайков, като първоначалната версия бе, че пистолетът е попаднал в ръцете на детето и то е произвело фаталния изстрел.

По-малко от 24 часа след първото задържане Влайков бе пуснат на свобода без повдигнато обвинение.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *