ГЛУТНИЦА АТАКУВА! Вълци нападнаха стадо край Сандански, убиха 3 ярета, пет агнета и теле, овчар изтръгна с ръце от хищниците едно животно, сега го лекува

Глутница вълци нападнаха стадо в санданското село Струма и убиха три ярета, пет агнета и едно теле. Вълчата атака е станала преди два дни, пострадали са стадата на животновъдите Христо Николов, Асен Щърбев и Георги Златинов. Най-сериозни щети е понесъл животновъдът Асен Щърбев, който е успял буквално да грабне от лапите на хищниците едно животно, останалите две обаче са станали жертва на глутницата.

От близо два месеца стадата на животновъдите в Кръстилци и Струма са подложени на постоянни атаки от вълци. На последните два ловни излета ловците от дружината в с. Кръстилци са отстреляли три вълка, но по непотвърдена информация глутницата е над 20.

Животновъдите алармираха местната власт и ловното сдружение с настояване да провеждат организирани излети срещу хищниците. До вчера такъв не бе организиран, жалват се собствениците на стада.

Ето какво разказа животновъдът Асен, който е бил пряк свидетел на вълчето нападение: „Успях да спася едното яре, но другото не можах. Хвърлях пиратки, но вълците бяха три и грабнаха едното животно пред мен. Другото е нахапано, лекувам го в кошарата. Вълците стигнаха до селото и не можем да се справим с тях без съдействието на ловците и горските стражари”, категоричен е Асен Щърбев.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Иво

    Докато бях в България и аз бях дълги години ловец , но ще ви кажа това ,че колегите са вечно гладни и обикновено на ловен излет за хищници гледат да стрелят предимно това което се яде !

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *