Гореща следа преобръща всичко! Касапинът е…

„Шесторното убийство в Нови Искър е невиждано по бруталност и безчовечие. Подобно престъпление не би могло да бъде извършено от емоционално претоварен и неподготвен човек”. Това заяви в сутрешния блок на Bulgaria On Air бившият министър на вътрешните работи Румен Петков.
„Важно е в момента службите да бъдат оставени да си свършат работата. Очакванията на обществото са хладнокръвното убийство да бъде разкрито възможно най-бързо и да се раздаде справедливост. Но прибързаните анализи и разсъждения няма да доведат до отговори“, коментира още той.
И допълни, че ще бъде доста трудно да се определи дали то е извършено от един или повече души, тъй като през последните 50 години съдебната ни медицина няма подобен аналог. Адвокатът Людмил Рангелов пък уточни, че отхвърля версията причината за бруталния разстрел в Нови Искър са кухи фирми с ДДС, както по-рано съобщиха разследващите.
„Според мен това е храна за журналистите. Извършителят е изпитвал много силна емоция и гняв. А убийствата в къщата са извършени в много кратък период и съдебната медицина трудно ще даде отговор за тяхната поредност“, допълни още Людмил Рангелов.
И двамата гости в студиото се обединиха около тезата, че не бива да бъдат разкривани множество подробности около престъплението, тъй като те могат да насочат очакванията на обществото в друга посока, както и да осигурят предимство на извършителя. „Шесторното убийство в Нови Искър е безпрецедентно престъпление за България.
В най-новата история не е имало подобно масово убийство“, заяви пък журналистът Димитър Илиев. Той настоя, че в бруталното престъпление, при което в новогодишната нощ бяха застреляни шестима души, има много емоция, а самото убийство е предварително много добре организирано.

„Със сигурност това е местен човек. Отвеждането на Кети на друго място предполага диалог, изясняване на отношения, примерно искане на пари… Укриването на трупа на тази жена най-вероятно е имало за цел да даде 2-3 дни възможност на убиеца да изчезне, а разследването да тръгне в друга посока“, коментира още той. Той не изключва възможността убиецът да страда от психично разстройство, но бе категоричен, че не става дума за поръчково убийство.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *