Грешка на БСП съветника Ив. Петров „къса” Големо село от община Бобов дол

Грешка от разсеяност при гласуването на общинския съветник от БСП Ивайло Петров на заседание на ОбС – Дупница даде шанс на жителите на Големо село да се отделят от община Бобов дол и да преминат към община Дупница.

Общинските съветници гласуваха два пъти дали селото да се приобщи към община Дупница, или не. При първото гласуване „за“ гласуваха 16 общински съветници. Един глас не достигна да се даде карт бланш на големоселци да станат част от община Дупница. При повторното гласуване общинският съветник от БСП Ивайло Петров гласува „за“ и решението беше прието с обикновено мнозинство. Веднага започна да му звъни телефонът, най-вероятно лидерът на БСП Станислав Павлов, който не беше на заседанието, го е скастрил за грешката, тъй като всички петима общински съветници от БСП гласуваха „против”.

Ив. Петров веднага написа молба до изпълняващия председателски функции на ОбС – зам. председателя Йонко Гергов, решението да се прегласува, тъй като Ив. Петров се заблудил при гласуването.

Преди гласуването кметът на селото Васил Васев мотивира искането на 190-те жители, подписали се в подписка, да се проведе референдум в селото „за“ или „против“. С него в залата беше и председателят на инициативния комитет Владимир Владимиров. Оплакванията им бяха от липсата на благоустрояване.

Зам. председателят на ОбС Йонко Гергов застана на страната на жителите на с. Големо село в разгорещилия се дебат по време на заседането, но скри от съветниците, че той е юридически консултант на инициативния съвет на големоселци.

Остро се изказа общинският съветник от БСП Георги Пехливански. Той заяви: „Не извършваме ли грабеж на община Бобов дол, ако приемем Големо село в нашата община? Мините затварят, миньорската община изпада финансово, вместо да й подадем ръка, както направи общинското ръководство на Бобов дол. Те ни чакаха една година, за да се включим в МИГ, ние сега късаме част от общината. Един ден ще съжаляваме, тъй като ще допринесем за упадъка на община Бобов дол”, категоричен бе Г. Пехливански. Той гласува „против” селото да се присъедини към община Дупница.

Зам. председателят на ОбС Йонко Гергов му опонира: „Вие, социалистите, винаги сте показвали, че сте срещу демокрацията“.

Д-р Пламен Соколов също се обяви „против”. Той заяви, че в скоро време ще има ново административно деление в България и тогава съвсем логично е в община Дупница да влязат по-малките общини. Изнервен от продължилите около час и половина дебати д-р Пл. Соколов заяви в прав текст на Йонко Гергов: „Аз не съм бил адвокат на Галеви“, визирайки, че Йонко Гергов е един от адвокатите на Пламен Галев и Ангел Христов-Геле.

Сега председателски съвет трябва да реши дали точката за Големо село да се гласува отново заради грешката на Ив. Петров. В противен случай ще се даде старт на процедурата по отделянето на селото от община Бобов дол.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *