Грешки, които съсипват лицето ни в студа

Изключително важно е да се грижим за кожата на лицето си, така че времето да не му се отрази през студените месеци. Смяната на температурите, разликата между сухия, топъл въздух в затворено помещение и снежното, ветровито време навън може да се отрази доста лошо на тена ви.

Ето няколко грешки, които не трябва да допуската, за да предотвратите зимната сухота на кожата:

1. Не предпазвате кожата си преди да излезете навън

SPF факторът е също толкова задължителен както през лятото, така и през зимата – слагайте го през цялата година. Кожата се нуждае от защитен слой, който да служи като бариера между неблагоприятното време и естествената влажност на лицето. Излизайки с голо лице, вятърът и студът могат да предизвикат получаването на малки пукнатини по повърхността на кожата, което води до зачервяване и сухота.
2. Не използвате овлажнител за въздух

Освен, че добавянето на влага към въздуха в затворено помещение ви помага да дишате по-добре, овлажнителите за въздух помагат и на кожата ви да загуби по-малко от влажността си. Ако не разполагате с овлажнител, вода поставена върху радиатора също работи.

3. Миете с гореща вода

4. Белите кожата си
5. Използвате овлажнители с минерални маслени основи

Балсамите за устни, съдържащи минерални масла, и вазелинът не се абсорбират от кожата. Вместо това те създават бариера върху повърхността на кожата, което спомага на естествената влага на кожата да се задържи, но не хидратира вече сухата кожа. По-добър вариант са продукти с хиалуронова киселина, серамиди или масло, които проникват в кожата и овлажняват отвъд повърхността.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *