Григор Димитров допусна много тежко поражение в Маями

Григор Димитров записа много тежка загуба във втори кръг на „Мастърс 1000“ в Маями. 158-ият в света Гуидо Пея го надигра след 6:3, 7:6(4) за около два часа битка на корта във Флорида. Общо в срещата Пея отрази 7 от 8 възможности да бъде пробит. Това е негова пета победа над състезател от топ 20 и втора на твърди кортове.

По този начин българският тенисист изравни най-слабото си постижение – единственият друг път, когато не успя да прескочи първи кръг в надпреварата, бе през 2011-а. Освен това той няма да защити 80 точки от 2016-а, когато достигна до осминафиналите.

Първият сет продължи близо час игра. В него левичарят от Аржентина първи стигна до пробив и дръпна с 3:1. При това Гришо му подари предимството с двойна грешка. Последва обаче мигновен рибрейк и то на нула, в полза на Димитров, който след това изравни – 3:3. Последваха обаче нова серия грешки от ракетата на българския номер 1. В осмия гейм Пея пак проби и след това затвори сета, въпреки че Димитров имаше шанс да върне и този пробив. Пея се наложи с крайното 6:3 като бе подпомогнат от общо 20 непредизвикани грешки, пише tenis.bg.

След почивката Пея се наложи в тайбрек със 7:4 точки. Преди това Димитров пропусна два сетбола. Първо това се случи при 5:4 в негова полза, а след това и при 6:5. Общо в целия двубой родният представител завърши с невероятните 38 непредизвикани грешки за два сета.

Всичко това значи, че Гришо не се възползва от добра възможност да играе в трети кръг с 35-годишния Никола Маю, който също изненадващо се справи с 23-ия поставен Стив Джонсън.

Следващото участие на Димитров ще бъде след 16-и април на „Мастърс 1000“ в Монте Карло, където живее.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *