Григор Димитров показа на какво е способен, отвя Мартерер в Маями

Григор Димитров сложи край на серията си от три поредни загуби и започна успешно участието си на турнира в Маями. В среща от втория кръг първата ни ракета се наложи с 4:6, 6:2, 6:1 над Максимилиан Мартерер от Германия, пише спортал. Двубоят на корт Grandstand не стартира никак оптимистично за хасковлията, но след загубения първи сет той коиригира играта си и не остави никакъв шанс на 73-ия в световната ранглиста Мартерер.

Поставеният под №3 в схемата Димитров пропусна първия кръг по право. Неговият следващ съперник ще е французинът Жереми Шарди, който по-рано снощи елиминира сънародника си Ришар Гаске.

Димитров и Мартерер не са бяха срещали помежду си досега. 22-годишният германец спечели жребия и избра да посреща в откриващия гейм. Григор започна неуверено и загуби първото разиграване, но след това взе нещата в свои ръце и завърши гейма с ас. Мартерер също беше убедителен на свой сервис и показа, че ще разчита много на началния си удар. Той обаче не взе нито точка в третия гейм, в който Григор стана по-агресивен и на два пъти излезе успешно на мрежата.

Димитров имаше шанс да направи нещо повече при следващото подаване на съперника си. За негово съжаление, при 30:40 мрежата се намеси в полза на Мартерер. Отговорът на българина беше светкавичен гейм за 3:2, макар че в него допусна първа двойна грешка.

Световният №4 имаше проблеми с вкарването на първия сервис и те най-ясно проличаха в седмия гейм. Мартерер получи цели 4 шанса за пробив и въпреки че Григор спаси първите три, накрая все пак предаде подаването си. Той беше извикан на мрежата, след което форхендът на Мартерер го затрудни максимално и пробивът стана факт.

Германецът бързо се възползва от ситуацията и дръпна с 5:3, а Димитров взе лесно деветия гейм с надеждата, че ще върне пробива и ще остане в света. Това не се случи, защото сервисът на Мартерер функционираше отлично и след 40 минути игра той затвори първата част.

Тенденцията съперникът на Григор по-лесно да печели сервис геймовете си бе притеснителна, но на старта на втората част българинът за пръв път стигна до шанс за пробив. Хасковлията нямаше нужда от втора покана и поведе с 2:0. Дори и това не помогна на най-добрия ни тенисист да заиграе по-спокойно. Първият му сервис все така не влизаше и още в следващия гейм Мартерер имаше точка за връщане на пробива, но я пропусна.

Когато началният удар на Димитров заработи, резултатът не закъсня и той взе на нула подаването си за 4:1. Нов пробив при 5:2 реши сета в полза на родната звезда.

Мертерер прогресивно увеличаваше броя на непредизвиканите си грешки и това го постави в тежка ситуация. Както и във втория сет, той допусна ранен пробив и Димитров поведе с 3:0. Сервисът на българина също започна да му носи дивиденти. Единственият напрегнат момент за Григор беше в четвъртия гейм, когато отрази точка за пробив. След това Мартерер вече нямаше съпротивителни сили и след час и 39 минути игра всичко приключи с успех за българина.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *