Джинът с тоник може да облекчи симптомите на сенна хрема

Откритието е изненадващо, тъй като обикновено спиртните напитки влошават хроничните алергии. Сенната хрема може да вгорчи живота на много хора в сезона, в който навън „върлуват“ полени. Вместо да избягват продължителния престой на открито, за да не се влоши състоянието им, британски специалисти препоръчват на потърпевшите да посегнат към любимото питие на нацията – джина с тоник, пише в. „Дейли стар“, цитиран от БТА.

Резултатите от ново проучване на изследователи от лондонския Импириъл колидж показват, че джинът с тоник може да помогне за облекчаване на симптомите на сенна хрема.

Откритието е изненадващо, тъй като консумацията на спиртни напитки обикновено влошава хроничните алергии. Причината се крие в два химикала, налични в алкохола – хистамин и сулфити. „Дуото“ често се открива в тъмните напитки като червено вино и бира, поради което е добре страдащите от сенна хрема да ги избягват.

Безцветните спиртни напитки обаче като цяло са с по-ниско съдържание на хистамин, а джинът в частност почти не съдържа сулфити заради начина, по който се дестилира.

Специалистите напомнят, че откритието не е причина хората, страдащи от сенна хрема, да започнат да се наливат с джин с тоник. Алкохолното питие няма да ги излекува, но чашка или две могат да облекчат вгорчаващите живота им симптоми.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *