Дискусия за третия пол в църквата в Бистрица! Продавачката на свещи Гинка: Хората няма какво да ядат, дървата свършиха, пари няма, а политиците ни занимават с гейове и травестити

Малкото ревностни миряни, дошли в студа за неделната литургия в черквата „Възнесение Господне“ в дупнишкото с. Бистрица бистриха темата за Истанбулската конвенция и търсеха отговор на въпроса що е това „джендър”. От няколко месеца в храма няма свещеник и докато певицата Антоанетка Павлова, която изпълнява и ролята на свещеник, се настрои да пее, се завъртя темата за конвенцията.

Бившият счетоводител Георги Ангелов попита жените в черквата какво означава думата „джендър“. Свещопродавачката Гинка се изказа като познавач на материята: „С тая конвенция искат да узаконят гейове и травестити. Занимават ни с глупости. Народът гладува. Зимата е тежка, дървата свършват, парите не достигат. По цял ден само това слушам от политиците – закрила на жената от насилие“.

Г.  Ангелов я прекъсна с думите: „Кой ще спре един мъж да не бие жена си – нито Истанбулската конвенция, нита Законът за закрила от домашно насилие. Ако е решил да я бие, ще яде пердах и няма на кого да се оплаче. Неправителствени организации, закрилници на жените – колкото искаш, но тия мъже, що си бият жените, продължават да ги тормозят“, заяви Ангелов.

Така мина сутрешната неделна литургия в храма в село Бистрица, където втори месец няма свещеник, след като, както „Струма“ писа, отец Борис Минчев беше наказан от Светия синод една година да не служи и замина за Италия. Протосингел Василий обеща да назначи друг севщеник, но такъв все още няма.

„Свети Павел го е написал: „Бог създаде мъжа и жената на земята и е рекъл: Плодете се, множете се! Има само два пола – мъж и жена. Трети пол не съществува! С Истанбулската конвенция се цели тихомълком група хора да се афишират официално, без да има сътресения в обществото“, така дупнишкият свещеник Илия Дичев коментира най-нашумялата сред политиците и обществото тема в България.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


 

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. StrumaЦОМ

    Таз като я гледам, щом свещи продава е от социалистическите мързеливци! В днешно време само мързеливите са без работа. Едва ли знаят те що е конвенция?! Кон и Венеция най-вероятно!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *