Докога ще вали сняг и какво време ни очаква през уикенда

София се събуди със сняг тази сутрин. И в Драгоман също преваляваше сняг по-рано. Снежна покривка няма да се трупа, земята не е толкова студена и снегът бързо се топи.

В източната половина от страната преди обяд все още ще има валежи, докато на запад ще спира да вали и облачността ще се разкъсва. Духа умерен северозападен вятър. Следобед пак ще вали, в планинските райони – сняг.

Температурите тази сутрин са между 2 и 7 градуса, така че обличайте се топло. Дневните температури ще са в интервал от 7 до 12 градуса.

Планините днес ще са опасно ветровити със временно и бурен вятър. Ще е облачно и ще вали сняг. Ще застудява.

Зимата се завърна в почти цяла Европа. Сняг валя в Централна и Източна Европа, като на места в Полша и Черна гора снежната покривка в градовете стигна до 25-30 сантиметра.

У нас утре ще бъде все още сравнително студено и ветровито. До обяд е възможно на малко места да превали, но нищо сериозно, съобщава Нова ТВ.

За почивните дни очакваме студени сутрини с условия за образуване на слана. През деня обаче ще е топло и температурите бързо ще се повишават. В неделя следобед има вероятност за кратки дъждовни превалявания. От вторник ще е по-слънчево и ще се затопля.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *