До обяд слънчево, после вятър и превалявания

Днес ще бъде предимно слънчево, но след обяд от северозапад ще започне увеличение на облачността, а вечерта и превалявания. Вятърът временно ще се ориентира от запад-югозапад, в Източна България ще е умерен до силен. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°.

През нощта срещу понеделник на много места ще превали дъжд, а вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад, значително ще се усили и в Дунавската равнина ще бъде силен и бурен. С него ще нахлува студен въздух.

За Благоевград максималната температура днес ще е 16°, а минималната 3°.

Заради очаквания силен вятър в цяла Северна България е обявен оранжев предупредителен код, а в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град кодът е жълт.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за октомври, през деня ще продължи да се понижава.

В планините ще има променлива облачност. Ще духа силен и бурен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа югозападен вятър, който през деня ще се усили, а през нощта срещу понеделник ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде още по-силен. Максималните температури ще са 14-16°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, с тенденция за усилване.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *