Драматичен мач! Волейболистките ни победиха Турция

В драматичен мач в пет гейма, женският национален отбор по волейбол победи Турция с 3:2 (25:17, 10:25, 25:16, 20:25, 20:18) във втория мач от груповата фаза на европейското първенство в Азербайджан.

След като вчера възпитаничките на Иван Сеферинов се наложиха над Украйна, днес в пореден петгеймов трилър, те измъкнаха още две точки и имат шанс да се изкачат на първо място в групата, ако победят Русия.

Съперничките на България стартираха доста по-увери мача и бързо направиха разлика в своя полза за 11:5. Момичетата на Иван Сеферинов обаче успяха да се мобилизират и постигнаха страхотен обрат в гейма, излизайки за втора техническа почивка при 16:15 в своя полза. Това доведе до срив в играта на туркините, които спечелиха само 2 точки до края на частта.

Вторият гейм мина под тоталното превъзходство на Турция. „Лъвиците“ успяха да отбележат само 10 точки.

Трета част започна равностойно, но постепенно България взе инициативата. Националките започнаха да увеличават преднината си и поведоха с 2:1 гейма след 25:16.

Четвъртата част изглеждаше най-оспорвана. В началото водачеството се сменяше няколко пъти, а след това туркините поведоха, спечелиха гейма с 25:20 и вкараха мача в тайбрек.

В началото на решителната част двата тима си разменяха точки, а смяната на полетата дойде при 8:7 за съперничките на „лъвиците“. Мачът продължи да върви точка за точка с леко предимство за туркините до 15:14, когато направиха грешка. Геймът продължи до 20:18, а победата за българките дойде след успешна блокада на Рабаджиева и страхотна атака.

Рабаджиева беше най-резултатна за тима с 19 точки, а Елица Василева добави 17.

Утре (25 септември) момичетата на Иван Сеферинов играят с Русия. Първият тим в групата се класира директно за четвъртфиналите на първенството. Вторият и третият ще играят бараж. Българките със сигурност ще продължат и извън груповата фаза, като имат шанс да са първи.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *