Дупничанин улови 8-кг шаран в Кипър, скъсала се въдицата и скочил във водата с дрехите да се бори с рибата

Един от водачите на протеста в Дупница през 2013 г. срещу монопола на енергодружествата – Слави Паскалев, улови 8-кг шаран в езеро до кипърския град Лимасол. Той замина за Кипър малко след протестите и до днес живее и работи там като готвач в ресторант на голяма верига.
Всеки почивен ден Паскалев ходи за риба и така разпуска от натовареното ежеднение. В събота взел рибарските такъми и за пореден път отишъл на езерото. Заметнал въдицата и след три минути шаранът клъвнал примамката – зърно царевица.
“Докато го издърпам, се скъса влакното. Наложи се с дрехите да се хвърля в езерото и да извадя рибата. Борих се доста, но успях да я измъкна на брега. Голям адреналин беше за мен. Ще я сготвя в ресторанта и с колегите и приятелите ще я хапнем, гарнирана с бяло вино”, каза Слави Паскалев.
Той сподели, че България му липсва много: “С всеки изминал ден носталгията расте, но засега нямам намерение да се връщам. Ако има мащабен протест, организиран от хората, а не от партии, ще се върна веднага, без да се замислям, въпреки че тук живея добре. Често се сещам за протеста през 2013 г., но чувставата ми са противоречиви. Яд ме е, че не постигнахме желаната цел”, каза Слави Паскалев.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *