Дупничанка, менте служителка в ОЛАФ, измами баща, че ще уреди детето му в елитно училище срещу 1800 лв.

Измамен от дупничанката Соня Станимирова баща, която успяла да го убеди, че с контактите си, които има като служител на европейската служба за измами ОЛАФ, ще запише детето му в първи клас в столично училище, успя да я осъди.

Соня Станимирова, която никога не е била служителка в европейската институция, успяла да измъкне 1800 лв. от повярвалия й софиянец, но детето му така и не било записано в исканото от него училище и той подал жалба в прокуратурата срещу дупничанката. Разследването е доказало по безспорен начин, че Соня Станимирова е измамила бащата на първокласника.

Софийска районна прокуратура е внесла обвинителен акт в съда срещу дупничанката, наричана от съгражданите си Остап Бендер, на 23.06.2017 г. Тя е осъдена на 1 г. лишаване от свобода. Присъдата е ефективна и дупничанката влиза в затвора.

Соня Станимирова се е водила неосъждана, но срещу нея се водят много досъдебни производства. Справка в Районен съд и Районна прокуратура – Дупница разкрива, че срещу нея има жалба и че не е върнала дадените й назаем 50 000 лева от неин познат. Жалбата си измаменият е завел в опит да получи парите, които дал с нотариално заверен договор за заем още през 2007 година, когато бил заблуден от дупничанката, че сумата от 50 000 лв. й е необходима за банкова гаранция, като е обещала като обезпечение правото на собственост върху недвижим имот в гр. Сапарева баня, който не е нейна собственост.

Прокурорът по делото е преценил, че не е осъществен състав на престъпление, тъй като не се установява заблуждаващо действие от страна на обвиняемата, а мъжът е дал горната сума назаем поради близките си отношения с нея самата и баща й.

От своя страна, съдът в Дупница, въпреки че не е съгласен със становището на прокурора, прекратява наказателното производство, но по други съображения, а именно, че измаменият вече е осъдил Соня Станимирова и е издаден изпълнителен лист срещу нея да му върне парите.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *