Дупнишките гладиатори с 6 титли в турнир с 500 участници

Младите таекуондисти на СК „Гладиатор“ защитиха реномето на дупнишката школа с 18 медала, 6 от които златни, в четвъртото издание на турнира за купата на корейския посланик в столицата. Колекцията от титли обогатиха Борислава Борисова, Александра Георгиева, Ивет Георгиева, Бела Илиева, Михаела Димитрова и Станислав Владимиров. Със среброто се окичиха Радина Борисова, Николет Костова, Анастасия Вакъвчиева и Асен Костов, а на третото стъпало на почетната стълбичка се качиха 8 от възпитаниците на Христо Михалчев.

В зала „София“ за отличията спориха 500 таекуондисти, оспорваните битки проследиха патронът на надпреварата, шефът на световната централа д-р О, спортният министър Красен Кралев, почетният председател на европейската федерация Парк Су Нам. Уникално шоу за участници и зрители сътвори демонстративният отбор по бойни изкуства, който пристигна от Република Корея и тази вечер ще покаже уменията си и пред дупнишка публика с начало 18.00 ч.

Двама дупничани ще представят България на европейското първенство за мъже следващия месец с домакин нашата страна – Теодор Георгиев в кат. 80 кг и Митко Джорджев в кат. 68 кг.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *