Държавата ще бори безработицата с 80 млн. лева

Нови 80 милиона лева отделя правителството за справяне с безработицата отделя правителството. Парите ще се насочват към трайно безработни и неквалифицирани хора. Това съобщи в сутрешния блок на БНТ зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Така ще се активира скритият резерв, от който българската икономика се нуждае, добави тя. В България предизвикателствата вече са по-скоро гладът за кадри, квалификацията на хората, които трябва да вземат местата си в различните фирми и компании, както и темата за младежите и трайно безработните. 80 милиона отделихме на вчерашното заседание със съгласието на колегите от ЕК, на социалните партньори, на неправителствените организации, всички партньори, с които работим в комитета за наблюдение.

За да продължим една инициатива, която стартира с национални средства през септември т. г. програма „Работа“. Тя е насочена към хора, които са трайно безработни – без образование, без квалификация. В момента това са около 97 хиляди души, които са регистрирани в бюрата по труда, заяви Русинова.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *