Ексдепутатът М. Захов като единствен кандидат получи ремонта на канализацията в с. Първомай, арх. Ив. Стойчев офериран срещу 67 000 лв. да упражни авторски надзор на новия парк

Фирмата на ексдепутата от ГЕРБ Митко Захов поема „“ етап от канализацията на петричкото с. Първомай. „Монолит-21-Андонов и Захов“ ООД, в която той е съдружник с инж. Иван Андонов, спечели обществената поръчка без проблем, защото бе единственият кандидат. При прогнозна цена от 100 000 лв., дружеството ще изгради канализационните клонове на улиците в Първомай срещу 96 722.53 лв. без ДДС, пише в офертата. СМР-тата ще продължат 60 календарни дни, а предложеният гаранционен срок е 1 г. Захов и Андонов са се ангажирали да отстраняват появили се скрити дефекти в новата канализация в срок от 7 календарни дни.
Успоредно с финализирането на тази обществена поръчка кметът на община Петрич Димитър Бръчков използва формата процедура за договаряне без предварително обявление и покани софийската фирма „Ния дизайн“ ООД да упражни авторски надзор по всички части на бъдещия градски парк, за които още не са определени изпълнителите. Избрът на фирмата не е случаен – на нея бе възложено и проектирането на парка. Отпуснатата за целта сума е 67 000 лв. без ДДС.
„Ния дизайн“ е фирма на петричанина арх. Иван Стойчев, който е и автор на идеен и работен проект на ГКПП – Кулата и Митница Струмяни-Берово, трезори на БНБ, над 40 магазина в столицата, луксозни жилищни сгради, детски градини и др., негово дело е и Паметникът на народните будители в Петрич. Не всички обществени поръчки в Петрич обаче вървят така гладко.
Междувременно стана ясно, че кандидати да строят покрития земеделски пазар са сезирали КЗК за поставени от община Петрич условия към тях, които „ограничават свободната конкуренция“ – като пример е дадено изискването към кандидатите за лиценз, който не се изисква от категорията на строежа.
Отново КЗК, този път в компанията на Агенцията за обществени поръчки и ОбС – Петрич, са призовани да упражнят предварителен контрол и по законосъобразността на обявената поръчка за доставка и монтаж на техника за видеонаблюдение на територията на общината. Тук под прицела на жалбоподателите е посочено в изискванията тегло на мониторите точно от 3,99 кг, което ограничава кандидатите при избора на техниката, както и срокът за приемане на офертите, който бил прекалено малък предвид многото неясноти в условията на поръчката.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *