Ексшефката на РЗИ – Благоевград д-р Л. Павлова ударена за последно с анонимен компромат в Комисията за конфликт на интереси

Бившата вече шефка на Регионалната здравна инспекция в Благоевград д-р Лена Павлова стана жертва на поредния компромат, подаден срещу нея в Комисията за конфликт на интереси /КПУКИ/.

След като миналия февруари  КПУКИ обяви Павлова за невинна по отношение на обвинението, че ходила в командировка по проект на РЗИ в Кавала заедно с бизнесмена Петър Байкушев – бъдещ изпълнител на строителните дейности по проекта, този път нападките срещу нея са заради фирмата й „Гарант медикал“ ЕООД.

Твърденията на жалбоподателя са, че тя продала дяловете си във фирмата още през 2013 г. на съпруга на своята племенница, но същевременно запазила седалището и адреса на управление на дружеството на домашния си адрес в Благоевград. Тъй като фирмата е за дезинфекция, дезинсекция и дератизация, а тези дейности се контролират от РЗИ, според автора на сигнала става въпрос за груб конфликт на интереси.

Миналата година подателят на компромата срещу РЗИ шефката се бе представил с две измислени имена, тази година той бил подписан с широко разпространено фамилно мъжко име, пъхнат в ненадписан плик, без адрес за кореспонденция, освен това бил отнесен в комисията от куриер, което окончателно прикрило следите на автора.

Комисията е прекратила производството по сигнала, след като го е приела за напълно анонимен, а според разпоредбите на чл. 23, ал. 2 от Закона за предотвратяване конфликт на интереси на нея й е забранено да разследва анонимки.

Дори и да бяха продължили проучването, д-р Павлова обаче щеше отново да бъде оправдана, тъй като  родствената връзка между нея и съпруга на племенницата й е по сватовство от ІІІ степен и е извън кръга на свързаните лица.

Д-р Л. Павлова изкара на директорския пост в РЗИ 14 години, няколко пъти бе уволнявана, а преди седмица се пенсионира. С окончателното й оттегляне от инспекцията почти сигурно е, че ще се сложи край и на анонимките срещу нея.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *