Ексшефът на РЗИ д-р О. Чилев вдига къща за гости в Разлог, прокурор Я. Гебов ще строи дом на бащин терен в с. Рилци

Бившият шеф на Регионалния център по здравеопазване в Благоевград /прекръстен по-късно на Регионална здравна инспекция/, съветник в ОбС – Благоевград миналия мандат и зам. председател на Комисията по здравеопазване в ГЕРБ д-р Огнян Чилев започва да строи къща за гости в местността Леската в землището на Разлог.

Общинският съвет в града вече му разреши изработване на подробен устройствен план при спазване на ограничителните линии на застрояване и устройствените показатели за зоната, водеща се като смесена общественообслужваща, което предполага височина от максимум 10 метра.

Имотът, върху който специалистът по оториноларингология ще строи, е с площ 1000 кв. м. Електрозахранването ще се осъществи чрез подземно положен кабел под пътя до мястото, а водоснабдяването – от ВиК мрежата на Разлог. Имотът не попада в защитена зона, а най-близката – Круше, е на 1100 м от него и няма да създава проблеми на лекаря с изисквания при строителството да внимава да не увреди животните и растенията в нея.

Теренът е мой наследствен, защото аз съм от Разлог, поясни пред „Струма“ д-р Чилев. Той уточни, че ще строи със свои лични средства, а не с европейско финансиране. Освен това къщата няма да е за гости, а ще е семейна вила, формулировката е само за да е съобразена с изискванията на зоната, в която попада имотът ми, уточни той.

На наследствен имот от родителите му разчита и прокурорът от Върховна касационна прокуратура Явор Гебов, който също е решил тази година да навлезе в строителни приключения. Бившият окръжен прокурор и съпругата му – адвокат Ася Гебова, вече са задействали процедура за преотреждане на терена от „нива“ в „за жилищно строителство“ и за изготвянето на ПУП. Планът е за застрояване на 1,5 дка в местността Диновица, землище на благоевградското с. Рилци, където сем. Гебови са решили да си двигнат къща. Теренът е сравнително усамотен, защото до него ще се стгига по полски път. Предвижда се след промяна на предназначението на имота да се уреди въпросът с водоснабдяването чрез нов водопроводен клон с дължина 157 м и издълбаване на изгребна яма за събиране на битовите отпадъчни води.
Проверка в имотните сайтове показва, че с. Рилци, наричано милионерското селище на община Благоевград, продължава да държи най-високите продажни цени след общинския център. Гол терен от 2 дка с готово разрешително за строеж в момента се продава срещу 15 800 евро, което прави 19 евро на кв. метър. Селото е застроено с десетки луксозни вили, макар че собствениците на част от тях вече ги обявиха за продан поради невъзможност да ги поддържат, и във всеки един момент паралиите могат да намерят оферти за поне 3 суперлуксозни къщи в с. Рилци, между които да избират, ако си падат по идилията на селския живот.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *