Екшън в село Стоб след излет с почерпка в гората! Тираджия нападна дистрибутор на хляб с бокс и кол пред дома му, но загуби двубоя, с два контузени прешлена попадна в „Пирогов”

55-годишният Иван Топалски от Благоевград, професионален шофьор на ТИР, е с тежка травма на гръбнака – луксация на два прешлена, след побой в село Стоб, община Кочериново. Пострадалият е в тежко състояние, закаран е през нощта в неврохирургия на столичния институт „Пирогов”.

Екшънът станал в събота вечерта на улицата пред дома на Спас Михайлов, който работи като дистрибутор на хляб. През деня група мъже от село Стоб решили да използват хубавото слънчево време и излезли на излет в гората, заредили с мръвки скарата и седнали на трапеза. Сред присъстващите били и двамата мъже. Иван има наследствена къща от родителите си в селото и когато не е на курс, често отсядал в Стоб. По време на сбирката между Иван и Спас възникнало спречкване, един от споровете бил кой от двамата е по-добър шофьор.

Групата се върнала в селото, но Иван, който бил употребил алкохол, не забравил за спора и решил да потърси сметка за думите на Спас, като го причакал в тъмното с бокс и кол в ръка. Нападението станало около 20,00 часа на улицата в района на бившето Помощно училище в с. Стоб. При удара с бокса Иван разцепил главата над веждата на Спас, който не очаквал да бъде нападнат, последвала физическа самоотбрана, при сбиването надделял по-младият мъж.

Местните жители познават Спас като кротък човек, който никога не пие и не пуши.

Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112 и на място пристигнали служители на РУП – Рила. И двамата мъже били в тежко състояние, оказана им е първа помощ от екип на Спешен център – Рила и двамата с една линейка са транспортирани до благоевградската болница.

При лекарския преглед и направените изследвания е установено, че Иван е със сериозна контузия и се нуждае от неврохирургично лечение, той имал и стар здравословен проблем. На Спас също е направено изследване, раната е обработена, поставени са му три шева, предстоят още диагностични изследвания за черепна травма, той не е приет в болница.

Служители от ОД на МВР – Кюстендил разследват инцидента.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *