Емигрант от Дебрен се завърна от Лондон да ремонтира родната си къща и да вдигне нова

Един от най-преуспелите младежи от гърменското село  Дебрен – Альо Лиманов, се завърна за лятна отпуска в родното си село. Освен да види родителите, роднините и близките си, той си е поставил мащабната задача да ремонтира родната си къща, както и да построи нова.

Лиманов от много години живее в Лондон, където работи в рецепция на петзвезден хотел. Той бе отличен ученик и в основното училище в Дебрен и след това в Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“, като най-много му се отдаваха езиците. Въпреки всички съвети на учители, роднин и приятели, Альо не пожела да учи висше образование в България, а избра трудния живот на емигрант.  Той има още двама братя, които са емигранти в Германия.

Специално за вестник „Струма“ Альо призна, че след като финансира новата си къща в Дебрен, след края на отпуската си ще запише в Лондон специален курс за преводачи и туроператори. Той владее четири езика – английски, френски, немски и руски. Баща е на две момичета, които скоро ще започнат да учат в английско училище, но той държи и на българския си език и те ходят на уроци в тамошно нашенско школо.

КОНСТАНТИН ПАШКУЛЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Ахмед Ахмедов

    Преуспял помак,мияч на кенефи се завърна за лятната си отпуска в село на гъза на географията. Струма да ви пикам на хайлайфа

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *