Ето го 16-г. Костадин, убит на пешеходната пътека днес

16-годишният ученик, който бе блъснат и убит на пешеходна пътека край село Атия, е Костадин Джардов – възпитаник на Гимназията по туризъм в Бургас.

Тази сутрин около 6,48 ч., 16-годишното момче, което е от село Атия, е отивало към автобусната спирка, за да отиде на училище. Костадин е пресичал главния път Бургас-Созопол по пешеходната пътека, когато е блъснат от джип „Шевролет Каптива“, управляван от 59-годишен мъж. Няма спирачен път. Ученикът е загинал на място.

Шофьорът на джипа обяснил пред криминалистите, че е бил заслепен от фаровете на друга кола и затова не е видял момчето.

Костадин е ученик в професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас, съобщиха местните медии „Черноморски фар“ и „Флагман“.

„Всичките му съученици за потънали в сълзи. Отменили сме занятията. Децата не могат да повярват на случилото се. Костадин беше свястно момче, имаше много мечти. Беше много дисциплиниран, добър, упорит и старателен. Ходеше по олимпиади. Вървеше нагоре, за съжаление, всичко свърши дотук. Всички скърбим“, каза през сълзи директорката на гимназията инж. Павлина Маринова Михайлова – Градишка.

Видео, качено в You Tube, разкрива мечтата на Костадин – да има собствен ресторант, показа проверка на Дир.бг. През май т.г. момчето печели втора награда в ученическия кулинарен конкурс “Аз готвя най-добре“, организиран от Кулинарната академия на Швейцарската образователна група и проекта ДОМИНО за дуално образование. Наградата му е обучение в Швейцария. Директорката на гимназията му казва, че е трябвало да замине през април.

По случая е образувано досъдебно производство. Разследването на причините за тежкия инцидент продължава. Шофьорът на джипа е задържан в РПУ-Созопол.

Кметицата на село Атия Ренета Стоева, където живее семейството на загиналия Костадин, е в шок. Тя казва, че е пристигнала в РПУ-Созопол и ще иска съдействие от кмета на Созопол Панайот Рейзи – да помогнат на семейство Джардови. Те живеят във ведомствените блокове в началото на селото.

„Не съм в състояние да кажа каквото и да било-това е много свястно семейство“, каза Стоева.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *