Ето колко милиона ще вземе Кубрат Пулев от мача с Антъни Джошуа

Световният шампион в тежка категория на IBF, WBA и IBO Антъни Джошуа (19-0, 19 KOs) ще получи 20 милиона долара за двубоя си с най-добрия ни професионален боксьор Кубрат Пулев. Това ще е рекорден приход за англичанина, съобщи Gong.

Напомняме, че Кобрата от своя страна ще получи 5 милиона долара, което си е доста добра сума за претендент. На пръв поглед 20 милиона за Джошуа и 5 милиона за Пулев изглежда като пладнешки обир за нашия боксьор, но повечето състезатели в тежка категория биха се възползвали мигновено от тази оферта.

Дионтей Уайлдър например печели по около 1,5 милиона долара за своите битки в тежка категория, което трябва да ни покаже колко добре се справя Кобрата.

Това естествено ще бъде най-голямата печалба за Пулев в 8-годишната му професионална кариера.

Мнозина смятат, че Кобрата е трябвало да влезе при професионалистите на по-ранна възраст, но той прекара много време при аматьорите в опит да спечели златен олимпийски медал. Пулев обаче беше елиминиран в първия кръг на последната за него Олимпиада – тази в Пекин през 2008-ма година. Там той загуби от Оскар Ривас с резултат 11-5.

В крайна сметка миналото на Кобрата сега няма значение и той трябва да се съсредоточи изцяло върху следващия си опонент. Победа над Джошуа ще изкачи родната гордост на върха в почти всички реномирани боксови класации и ще го направи световен шампион на IBF (International Вoxing Federation) и WBA (World Boxing Association).

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *