Ето от колко секс се нуждаем в действителност

Мненията и информацията по темата колко полезен за физическото и психическото ни здраве е сексът са безкрайни. Това обаче поставя един друг важен въпрос: Колко секс точно е достатъчно, за да сте здрави и да се чувствате добре? Секс експерти и медици се опитват упорито да отговорят на въпроса от години. Истината е, че еднозначен отговор по темата няма. Ето и какво са открили специалистите:

1. Колко секс прави средно човек?
Скорошно проучване на сп. Playboy показва, че хората на възраст между 18 и 29 години правят секс средно два пъти седмично, което прави 112 пъти годишно. За тези между 40 и 49 години пък бройката на интимни актове годишно е около 69.

2. Защо сексът пада от приоритетите след брака?
Според експертите причината не е в намалено желание към партньора, а по-скоро в увеличилите се отговорности, които намаляват либидото.

3. Веднъж седмично достатъчно ли е?
Учените твърдят, че сексът веднъж седмично е достатъчен да бъде човек щастлив, но точно колко и за какъв тип щастие говорим, не е дефинирано.

4. Спрете да се ръководите от някакъв наложен минимум или максимум
Сексът е потребност и при всеки човек тя е индивидуална. Не трябва да гоните някаква конкретна бройка, следвайте инстинкта и нуждите си.

5. Колко секс правят женените двойки?
Изследване от 2009 показва, че 15 % от семейните двойки не са правили секс в период от шест месеца. Едва 34 % се вихрят под завивките 2-3 пъти седмично.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *