Ето тези неща ви водят до безпаричие и бедност! Не ги правете

Екстрасенсът Александър Шепс публикува на сайта си списък с навиците, които водят хората до бедността и не им позволяват да подобрят материалното си положение. Както винаги, всичко гениално се оказва просто. Ако изкорените у себе си шест навика, според него скоро ще усетите положителни промени по отношение на своите финанси.Навикът да се оплакваме.

Ако човек постоянно се оплаква – например от недостиг на пари или от нещастния си живот, в съзнанието му се изграждат негативни настройки, които го водят към проблеми и безпаричие. Разказвайки на някого за своите нещастия, човек сам се настройва за негатив. А отдавна е известно, че думите и мислите се материализират. Оплаквайки се от живота си, ставаме още по-нещастни, тъй като мислим за лошото и излъчваме негатив. А според Александър Шепс парите никога не отиват при мрънкачите.

Навикът да искаме всичко на момента

За да спечелим пари и да живеем безгрижно, са необходими усилия. А на бедния човек му е нужен мигновен резултат. Човек никога не може да забогатее, ако се страхува да работи, да положи повече усилия, бяга от риска и се притеснява постоянно да не сгреши. Помнете, че нищо не се дава просто.

Навикът да работим работа, която не ни харесва

Александър Шепс твърди, че не може да постигнем успех в онази сфера на дейност, която не ни носи радост и не ни интересува. За да привлечем парите, трябва да се занимаваме с нещо, което радва душата ни. Само в този случай човекът истински ще се стреми към висока заплата и ще може да забогатее.

Навикът да завиждаме

Завистта не само няма да доведе до богатство, но и разяжда човека отвътре, води до болести и пълна самота. Завиждайки на чуждия успех, човек постоянно се намира в негативно настроение, което не му позволява да действа и да върви към реализирането на своите планове.

Навикът да икономисваме

Има неща, от които категорично не бива да се икономисва: това са здравето, децата и образованието. Освен това трябва да се избавите от навика си да купувате само най-евтиното. Треперейки над всяка стотинка, човек никога няма да привлече парите към себе си.

Навикът да убиваме времето

Човек трябва сам да управлява времето си, а не времето да го управлява. Парите няма да се изсипят върху главата на онзи, който безцелно пилее минутите и часовете от своя живот. Александър Шепс препоръчва да не губим време и да не отлагаме това, което можем да свършим на момента.

Навикът да чакаме

Съществува определена група хора, които постоянно чакат подходящото време и търсят причина, за да не реализират плановете си именно сега. Например човек с такъв навик, мечтаещ да започне собствен бизнес, постоянно чака момента, който трябва всеки момент да настъпи. А междувременно той бездейства, тъй като или не е сезонът, или ремонтът у дома не е довършен, или не му дават кредит. Но благоприятният момент никога няма да настъпи. Ако имате цел, трябва да се стремите и да действате за осъществяването й именно сега, иначе тя никога няма да бъде постигната.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *