Ето цялата истина за Къщата на ужасите в Свищов

Мизерията, а не принуда и насилие от майката, е станала причина двете сестри, открити затворени в семейната къща в Свищов, да не я напускат години наред.

Това стана ясно след посещение на кмета Генчо Генчев у семейството, след като по-рано гръмна новината, че двете жени – на 42 и 43 години, са били държани заключени от майката в мизерни условия и мръсотия. 65-годишната Пенка Стефанова твърдяла пред съседите, че дъщерите й живеят в София, където са учили. Според комшиите те имат психични проблеми.

„Видимо са в ненормално психологическо състояние, лекувани са с билки. Наистина условията, при които живеят трите жени, са нечовешки – в една стая и една кухня, кухнята е нещо страшно. Разговаряхме, те продължават да твърдят, че доброволно са се затворили и са си дошли наскоро в Свищов. Имат ток, отопляват се с радиатор, на котлона вреше супа, но нямат дрехи и обувки, срамуват се да излязат. Мизерията е огромна“, допълни кметът, цитиран от „24 часа“.

По думите му по-малката сестра – Анжела, била на легло и неконтактна към външните хора.

Генчев уточни, че общината ще актуализира служебно адресните регистрации на двете сестри, за да получат еднократна социална помощ от по 375 лева.
Освен това ще бъдат изпратени майстори, които да поправят бойлера, за да могат жените да се къпят. Освен това ще бъде пребоядисана стаята и изолирани прозорците.

Веднага след като кметът излезе от къщата майката сама излезе и пред екип на Bulgaria ОN AIR отрече да е държала под ключ двете си дъщери.

„Постоянно излизат, комшиите ги виждат като работят, това че един човек не ги е видял, нищо не значи, не знам кой е този, който е казал това нещо“, заяви жената.

Анжела и сестра й Стефка бяха открити в къщата след сигнал на съседи, които забелязали, че майката купува твърде много храна за самотна жена. Сестрите били видимо неадекватни и изглеждали много по-възрастни от годините си. Полицаите обаче установиха, че по тях няма следи от връзване или друг вид насилие.

Местни хора разказаха, че навремето двете били интелигентни и образовани жени, които завършили висше образование. Едната дори работела в Народния театър в София.

Назначени са психиатрични експертизи. Те обаче отказват лечение и да бъдат настанени в специализирана институция.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. ИВАНОВА

    боклуци 300лв помощ за 30 дни а после ..тези болни жени за са пенсии по болест -боклуци и прасета уядени … съсипани животи .. докога ще е жива тая майка ?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *