Забраниха сексуалните връзки между министри и техни сътрудници

Австралийският министър-председател Малкълм Търнбул забрани сексуалните отношения между министри и сътрудниците им след разкритието, че вицепремиерът Барнаби Джойс е имал извънбрачна връзка с медийната си съветничка, съобщават световните агенции, цитирани от btv. Търнбул определи действията на Джойс като „потресаващо грешно решение“.

Скандалът предизвика смут в правителството и обтегна отношенията в коалицията между Австралийската либерална партия на Търнбул и националистите на Джойс. Министър-председателят не уволни своя заместник – подобен ход би застрашил крехкото мнозинство на правителството.

Търнбул обаче каза, че скандалът е наложил промени в правилата за поведение на министрите и обяви нови стандарти, сходни с приетите миналата седмица от американския Конгрес. „През 2018 г. не е приемливо министър да има сексуални отношения с някой, който работи за него. Това е много лоша практика на работното място. А всеки знае, че от това не произтича нищо добро“, заяви той.

Тази седмица на Джойс му се наложи публично да се извини на съпругата си, семейството, избирателите и бившата си сътрудничка Вики Кампиън, която е бременна от него, след като беше подложен на продължителна медийна атака.

Той също така беше разкритикуван, че е използвал, без да плаща наем, апартамент, предложен му от негов богат приятел, и за уреждане на любовницата си на високоплатени правителствени длъжности извън неговия ресор.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *