Загубихме четири милиардера само за 7 месеца – къде отиват парите им

За 7 месеца внезапна смърт покоси богатите бизнесмени Цоцорков, Ершов, Христов и Шарлопов! Ще потъне ли имането им за над 1 милиард лева? Само в рамките на 7 месеца България се прости с четирима мъже, които притежаваха активи за над 1 милиард лева, пише marica.bg.

На 17 май м.г. си отиде собственикът на „Асарел Медет“ Лъчезар Цоцорков. Носителят на най-високото държавно отличие – орден „Стара Планина – първа степен“, както и на приза „Мениджър на годината 2009“ бе един от най-известните предприемачи в държавата, едновременно с това и всепризнат меценат.

Приживе Цоцорков бе член на три международни академии в областта на минното дело и минералните ресурси. Той оставя след себе си наследство за стотици милиони левове, които се очаква наследниците му да продължат да инвестират правилно.

На 19 ноември м.г. спря сърцето на мултимилионера Денис Ершов. И той като Цоцорков бе покосен от коварно онкологично заболяване едва на 56 години. Акционерът в „Петрол“ живя цветно и бързо и достигна своя финансов зенит в средата на 90-те години, когато в България се отвориха вратите за частен бизнес.

Ершов сякаш бе застигнат от черното проклятие, което преследваше и останалите съдружници в нефтената компания. Месеци след неговата смърт съпругата му разпродава по-ценните му вещи, също както и вдовицата на издъхналия година по-рано Мутафчийски. Разстрелът на търновския бизнесмен Петър Христов разтърси дълбоко държавата на 9 януари.

Неизвестният и до този момент килър ликвидира един от най-заможните българи близо до правителственото трасе на булевард „България“. Убийството на Христов остави в наследниците му много милиони и проблеми, които сега те ще трябва да преразпределят и решават. Прокобата на парите не подмина и Стефан Шарлопов. Бохемът издъхна в съня си преди дни едва на 55 години.

Все още не е ясно дали бизнесменът е оставил на близките си повече заделени пари и недвижимости отколкото кредити. Но е ясно, че Шарлопов завеща на петте си деца пример за активен и действен човек, който смело се впуска в търговски приключения.

Сега наследниците на Цоцорков, Ершов, Христов и Шарполов имат тежката дилема дали да продължат мисията им или да се отдадат на спокоен и луксозен живот.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *