Закриват началното училище в богаташкото село Поленица

Началното училище „Св.св. Кирил и Методий” в най-заможното село в община Сандански – Поленица, да бъде закрито от следващата учебна година, предлага кметът Кирил Котев. Неговото предложение получи подкрепата на постоянната комисия по бюджет и финанси в ОбС – Сандански.

В мотивите на кмета Котев за закриване на основното училище пише, че там има недостиг на ученици. В момента в училището учат деца от първи до четвърти клас в маломерни паралелки между 10 и 15 ученици и те са предимно от ромски произход. Обучаващите се ученици са с адресна регистрация в Сандански. 4-ма са учителите, които преподават в училището.

Сградата е стара, отоплението е на печки с дърва и въглища. Догодина училището става на 100 години, то е строено със средства на ВМРО, припомниха запознати.

Справка показва, че децата от селото, подлежащи на обучение в първи клас, са били 8, но родителите им избрали да ги запишат в Първо основно училище в Сандански. През годините най-предпочитано от децата от Поленица бе ІІІ ОУ „Хр. Ботев“ в курортния град.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Някой

    Това за 3-то ОУ е напълно вярно. Положението там е трагично и има само скандали и скандали.

    Отговори
  2. 777

    3то у-ще се оказва въздух под налягане, като лъскава ябълка, а вътре гнила!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *