Записите от видеокамерите пред спешно отделение в Благоевград негодни, с очни ставки търсят истината за смъртта на подп. Пацов

Няма годни записи от камерите за видеонаблюдение пред спешно отделение на МБАЛ – Благоевград, които бяха иззети при разследването на смъртта на подп. Пламен Пацов. Това е установено след техния преглед, но прокуратурата има свои способи за проверка и ще продължи усилията си в тази посока.

В рамките на досъдебното производство, което бе образувано след внезапната смърт на заместник-командира на благоевградското военно формирование 26 400, са снети обяснения от дежурния медицински екип, който е бил в събота на работа. На този етап има противоречия между твърденията на лекарката, която е била на смяна, и стажанта, който е придружил военния до спешно отделение. Както стана ясно, студентът по медицина сам е направил електрокардиограма на подп. Пацов, с когото били познати. Какво е констатирано на ЕКГ-то, какви са били последващите действия от страна на медиците към пациента, ще се установява с очни ставки, за да се изчистят разминаванията и да се стигне до истината, категорични са от прокуратурата. Такова е желанието и на шефа на благоевградската болница д-р Огнян Митев, който обеща пълна прозрачност по случая, но запази мълчание заради предприетото разследване.

Припомняме, че Районна прокуратура – Благоевград образува досъдебно производство за престъпление по чл. 122 от НК – немарливост, което на този етап е срещу неизвестен извършител.

Подп. Пламен Пацов почина на 43 години миналата събота след размотаване между дежурния кабинет на общопрактикуващите лекари в „Рубидент“ и спешно отделение. Според съдебния медик д-р Яни Златин причината за смъртта му е белодробна тромбемболия.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Фото Мексико

    Няма годни записи, защото ще се окаже, че така ще се видят и безчинствата на циганите, а това ще рече, че е лесно някой да бъде осъден и вкаран в затвора. Това родният Съд не иска. Е- тогава и камерите ще правят „негодни“ записи…

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *