Заподозрян в тероризъм започна работа на летище

Заподозреният в тероризъм, насилие и грабеж Мохамед Абдулахи Мохамуд успя да премине проверката за сигурност и получи работа на лондонското летище „Хийтроу”, съобщи в. Дейли мейл, цитиран от Нова тв.

Мохамуд станал носач в зоната за първа класа на терминал 3 в началото на февруари. Бившият престъпник работил 5 дни на най-голямото британско летище, съобщава БГНЕС, позовавайки се на РИА Новости. За това време успял да снима самолет от близко разстояние и да публикува снимките в социалните мрежи, по които може да се съди, че е имал достъп до пистата за излитане.

В края на седмицата от летището съобщиха, че новият им служител е включен в списък на заподозрени в тероризъм, той има 17 псевдонима и богат списък обвинения в грабеж, пране на пари, заплаха за убийство и насилие. 31-годишният Мохамуд е лежал и 5 години в затвора.

От службата за сигурност обясниха, че проверката отнема известно време, затова не са разбрали веднага с кого си имат работа. От летището уточниха, че Мохамуд е имал временен пропуск, на входа е бил внимателно претърсван, а когато трябвало да влиза в зона с повишено ниво на контрол, винаги бил придружаван от служител на службите за сигурност, затова формално няма нарушаване на закона.

„Хийтроу” се смята за второ по натовареност летище в света и първо в Европа. То има пет пътнически терминали и един товарен и годишно обслужва 67 млн. пътници.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *