Звезди-убийци! Зуека сгазил пенсионер, Маричков и Калоянчев помели хора на пътя

Един от най-популярните комедийни актьори у нас Васил Василев-Зуека, има тежък грях, който му тежи вече 17 години. През май 2000 г. Господарят на ефира блъска с малкия си „Хюндай” старец на булевард „Цариградско шосе” и пенсионерът загива. Възрастният човек загинал на място, а Зуека често отказва да дава интервюта от страх, че ще се зачекне темата за катастрофата, пише HotArena.

По това време актьорът живеел в столичния квартал „Гео Милев”, а офисът на „Глобал филмс” се намирал на ул. „Шипка”. Докато шофирал по „Цариградско шосе” напът за работа, пред хюндая му внезапно изскочил възрастен мъж. Старецът притичал на място без пешеходна пътека, а Зуека нямал време да реагира и го блъснал. При удара пенсионерът издъхнал. Макар че неблагоразумният дядо не оставил никаква възможност за реакция на актьора, Зуека все още изпитвал терзания, че е отнел човешки живот.

2001 г. се оказва драматична за великия комик Георги Калоянчев, който преживял подобен инцидент на пътя. Двамата със Стоянка Мутафова пътували в посока София-Созопол. В района на паркинг „Бялата чешма” внезапно, промушвайки се под мантинелата, пресичала 63-годишната Дора Боярова. Появата й била толкова неочаквана, че Калоянчев нямал техническата възможност да реагира и я блъснал. Малко след инцидента тя починала. Сливенският съд приел, че Калоянчев се е движел със скорост, несъобразена с конкретните пътни условия, и го признал за виновен. Ветеранът на Сатирата получил условна присъда, тъй като пешеходката пресичала в опасна зона. Нещастието и чувството за вина обаче съсипали Калата и здравето му след катастрофата изведнъж рухнало.

Легендарният „Щурец” Кирил Маричков бил на крачка от самоубийство, след като претрепа жена на пътя. Той също като Зуека избягва да се връща към най-голямото нещастие в живота си. След катастрофата, в която убил жена, той мислел, че никога повече няма да пропее на сцена и отново да създава хитове. „Лекарите криеха от мен, че има загинал човек. Но аз разбрах и ми се прииска да сложа край на всичко. Преживях всичко много тежко. Трагедията все още ми тежи на съвестта. Не бях пил, не карах с превишена скорост и се считам за много внимателен шофьор, но… не видях този знак „Стоп”. Той беше поставен от лявата страна на пътя, вместо отдясно, в едни храсталаци, зад мантинела. Не се виждаше просто! Ние бяхме цяла колона от автомобили. Движехме се по околовръстния път Асеновград-Пловдив и точно преди кръстовището със стария път Пазарджик-Пловдив се случи това. Никой от колоната не видя този знак, но аз бях лошият късметлия, който направи удара с идващата отляво кола. По-късно разбрах, че е имало 12 катастрофи със смъртни случаи на същото място. Сега кръстовището е пълно със знаци и предупреждения за опасност. Всички храсти са изрязани. Но както обикновено у нас, не преди, а след като се случи тежък инцидент”, признава Маричков. Музикантът бил осъден на 3 години условно и платил обезщетение на близките на убитата жена, тъй като застрахователят хитро се измъкнал.

Дълбоко в публичното пространство вече близо 40 години се пази тайната за смъртта на две момичета, нелепо загинали в столицата през 1982 г. Три ученичките на по 17 години пресичали на пешеходна пътека столичен булевард привечер, когато върху тях връхлетял тузарски черен  „Мерцедес”. Зад волана й седял младият тогава Филип Найденов-Фатик, който обожавал високите скорости. Той помел и трите девойки, като две от тях издъхнали на място, а третата оцеляла като по чудо, но останала инвалид. Фатик успял да се спаси от затвора, но не и от клетвите на роднините им. Преди 4 г. племенникът му Исмет загина в адска катастрофа, а близките им от клана Фатик били убедени, че над фамилията им е тегнело проклятие.

10 години след зверската катастрофа, която предизвика пиян край Приморско, двукратният олимпийски шампион Максим Стависки прекрати активната си състезателна кариера. Заедно с житейската си и творческа половинка Албена Денкова руснакът продължава да участва в шоу спектакли върху лед. В катастрофата загина 24-годишен мъж, а приятелката му Мануела след тежка кома е в тежко състояние и до днес, но Максим бе съден като олимпийски шампион, а не като обикновен простосмъртен. Той получи условна присъда от 2,5 години, 90 000 лв. за родителите на убития Петър и 80 000 лв. за родителите на Мануела Горсова, която към този момент все още е прикована на легло.

Единственият ВИП, лежал в затвора заради катастрофа, в която е отнел живот, е известният бохем Христо Сираков. Преди повече от 30 години той убил при ПТП свой приятел. Стоте манекенки шофирал с бясна скорост ладата си, която се разбила в крайпътен стълб близо до Ябланица. Единственият син на режисьора Въло Радев – Ради, загинал, а след случилото се станало ясно, че писателката Милена Фучеджиева, е бременна. 7 месеца по-късно се родила дъщеря й Радина. По това време бащата на Стоте Манекенки Христо Сираков-старши, имал солидно влияние в държавата като търговски директор на авиокомпания „Балкан“ и представител на „Ер Франс“ за България. Той светкавично организирал транспортирането на младежите с хеликоптер до София, но въпреки намесата му, голямата трагедия не била избегната.

„За съжаление Ради не издържа, а аз бях 17 дни в кома в реанимацията на „Пирогов“. Лежах година и половина в Централния софийски затвор заради причинената катастрофа. Беше в едно време, когато нямаше зимни гуми, нито скъпи коли. Автомобилът се завъртя и след това не помня нищо. Ради беше мой много близък приятел и до днес не мога да си простя случилото се“, признавал е Сираков.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *