Земетресение на остров Иския взе жертви! Издирват три деца

Най-малко две жени са загинали, издирват се три деца

Две жени загинаха при земетресение от 4 по скалата на Рихтер на южния италиански остров Иския, предаде ДПА, като се позова на местни медии, съобщава бтв.

Трусът стана малко преди 21 ч. местно време (22 ч. наше време) в понеделник. Епицентърът му е бил край Иския, на дълбочина 10 км.

И двете жертви са загинали в района на град Касамикола. Първата е ударена от срутила се мазилка на църква, а тялото на втората беше намерено от спасители в останките на къща.

Издирват се и три деца на 17 месеца, 4 и 6 години, които вероятно са блокирани в срутила се къща.

Има данни за между трима и 25 ранени.

От континента с хеликоптери и фериботи пристигат още спасители.

Репортажи на италиански медии и публикации в социалните мрежи показаха хора, излезли на улиците, и разрушения. Трусът е причинил токов удар. Евакуирана е една болница.

АП съобщава, че различните агенции оценяват различно земния трус. Първоначално Националният геоложки институт на Италия го оцени на 3,6, но впоследствие ревизира данните си на 4 по Рихтер. Според американския геоложки институт силата му е била 4,3, а според европейско-средиземноморския сеизмичен център – 4,5.

Иския и съседният остров Капри са популярни туристически дестинации, известни с минералните си извори. ДПА отбелязва, че германският канцлер Ангела Меркел обикновено прекарва великденската си ваканция в Иския.

АП припомня, че през 1883 г. в град Касамикола е станало земетресение, което е отнело живота на повече от 2000 души.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *